“OFTAL-C” d.o.o. kompanija osnovana je krajem 2005. godine u Beogradu sa osnovnom delatnošću: veleprodaja medicinskih sredstava i opreme.

Uvoz, zastupanje stranih kompanija, distributerski i servisni ugovori sa proizvođačima oftalmološke i stomatološke opreme, pribora i potrošnog materijala su osnovne delatnosti kompanije. U svom radu istrajavamo na održavanju visokog kvaliteta kako opreme, uređaja i potrošnog materijala sa kojim radimo tako i naših usluga prema komitentima. Naša kompanija poseduje ISO 9001 sertifikat, odnosno raspolaže sistemom menadžmenta koji je usaglašen sa zahtevima ovog standarda.

„OFTAL-C“ ima dugoročne distributerske ugovore sa renomiranim svetskim proizvođačima oftalmološke opreme i potrošnog materijala, među kojim izdvajamo: SCHWIND i GEUDER iz Nemačke, ELLEX iz Australije, Reichert, VOLK, Stereo Optical, Scharpoint-Angiotech i Avedro iz USA, Arcadophta iz Francuske, Rayner i Keeler iz Engleske, CSO i MSD iz Italije, Biotech Vision Care iz Indije kao i sa renomiranim proizvođačem implantnog sistema i stomatološkog regenerativnog materijala kompanijom ZIMMER BIOMET DENTAL iz USA.

Proizvodi iz oblasti oftalmologije, po kojima nas prepoznaju naši kupci u Srbiji ali i u regionu Balkana su: Oftalmološki laseri (egzajmer laseri, laseri za foto disrupciju, foto koagulaciju, SLT laseri, femto sekond laseri, endoskopski laseri), Oprema za oftalmološku dijagnostiku (ultrazvučni aparati, špalt lampe, tonometri, OCT-i, oftalmoskopi, lupe, probni ramovi, okviri itd), Mikrohirurški instrumenti, Intraokularna sočiva, Potrošni materijal (viskoelastici i ostale oftalmološke tečnosti), Oftalmološki pribor, nameštaj i ostala oprema.

Kompanija „OFTAL-C“ zauzela je prestižno mesto u kategoriji malih kompanija, koje se bave veleprodajom medicinske opreme i sredstava, pre svega zahvaljujući orijentaciji na kvalitet isporučenih dobara i posebno servisnih usluga. Stalno je prisutna na svim najznačajnijim oftalmološkim događajima u našoj zemlji, regionu i u Evropi. Ugled i renome kompanije posebno je unapređen dobijanjem većih ugovora na najznačajnijim tenderima koje u oblasti oftalmologije sprovodi RFZO Srbije, čime su veze sa svim kliničkim centrima, opštim bolnicama i ostalim zdravstvenim centrima u Srbiji značajno ojačane. Dugogodišnja saradnja sa gotovo svim većim privatnim oftalmološkim klinikama u zemlji i u regionu je takođe vrlo uspešna.

Servis oftalmološke opreme raspolaže svim potrebnim priborom i alatima, rezervnim delovima, ali i neophodnim sertifikatima za tehničko osoblje, koje se bavi održavanjem i popravkom ove opreme. Stalna edukacija tehničkog ali i ostalog osoblja sprovodi se u zemlji i inostranstvu kontinuirano. Za svu opremu i medicinska sredstva raspolažemo Rešenjima o upisu u Registar medicinskih sredstava u ALIMSU. Za opremu i medicinska sredstva koja se plasiraju na tržištima Crne Gore, Bosne i Heregovine, Slovenije, Makedonije i delimično Hrvatske, takođe raspolažemo potrebnim sertifikatima, bilo direktno bilo preko naših kooperanata.